Tentoonstelling

Nieuwsbrief

In de toekomst zullen we ook nieuwtjes en updates aan de site via e-mail verspreiden. Stuur een mailtje naar de ledenadministratie als je graag de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Impressie vogeltentoonstelling 2023

zaterdag 18 november 2023

Klik op de foto voor een vergroting!


Show De Woudzangers ‘klinkt als een klok’

 

HARKEMA - Volièrevereniging De Woudzangers kan terugkijken op een zeer geslaagde tentoonstelling. Bij de 62ste editie, die weer bol stond van de kwaliteit, ging Wietze van der Veen uit Harkema er met de hoogste eer vandoor.

,,In een tijd waarin de vogelhobby alleen maar lijkt te krimpen, verrast De Woudzangers met een show die klinkt als een klok”, stelde een tweetal keurmeesters met een fraaie kwinkslag over de zeer gevarieerde tentoonstelling. Die woordspeling deed het duo met een verwijzing naar de thuisaccommodatie van De Woudzangers, zalencentrum De Klok in Harkema.

In de grootste ruimte van De Klok waren de afgelopen week van woensdag tot en met zaterdagochtend maar liefst 557 vogels te aanschouwen. Deze werden ingebracht door 46 leden van De Woudzangers. Tentoonstellingskampioen werd Wietze van der Veen met een postuurkanarie raza espanola. ,,Het is een hele eer om de mooiste van de show te hebben”, glimlachte de winnaar over het succes.

Van der Veen is circa twintig jaar lid van De Woudzangers. Het kweken en het showen van de vogels vindt hij twee leuke aspecten van de hobby. ,,En de uitdaging om prijzen te halen.” Eind deze maand kan Van der Veen weer aan de bak. Dan staat in zalencentrum De Lantearne in Surhuisterveen het Fries kampioenschap op het programma. Deze tentoonstelling begint op donderdag 30 november en duurt tot en met zaterdag 2 december.

Begin volgend jaar - in januari - is in Hardenberg het Nederlands kampioenschap, waar Van der Veen ook van de partij zal zijn. Hij is niet de enige liefhebber uit de Friese Wouden die met zijn pronkstukken naar de stad in het Vechtdal afreist. Ook talrijke andere leden van De Woudzangers gaan naar het NK, waarop de in 1958 opgerichte volièrevereniging steevast prima voor de dag komt.

De Woudzangers heeft de wind in de zeilen, aldus voorzitter Arend Vissia. De groei van het aantal deelnemende liefhebbers en het aantal vogels aan de jongste show doet het bestuur goed. ,,We mogen trots zijn op de vereniging en de leden. We hebben een mooie ploeg vrijwilligers die het samen doen. Vele handen maken licht werk Ook met de sponsors zijn we erg blij.”

Met de komst van een aantal jeugdleden is De Woudzangers eveneens zeer content. Vissia: ,,We zijn heel gelukkig dat we er in de tentoonstellingsweek weer drie nieuwe jeugdleden bij hebben gekregen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.”

Bij de jongste show werden de dertienjarige Hessel Jan van Lune uit Buitenpost en de negenjarige Hielke Andringa uit Jonkersvaart jeugdkampioen. Het is leuk om in de prijzen te vallen, glunderden ze. Beiden vinden het mooi om vogels te kweken en te verzorgen. ,,Ook is het prachtig om hier op de tentoonstelling te kijken.”  

 

Nieuws

Clubblad nr 126 maart 2024
Het clubblad verschijnt in maart, juni, september en december. Leden waarvan het email adres bekend is krijgen bericht ... » lees meer
 

Agenda

23-11-2024 - Feestavond 2024
Feestavond op zaterdag 23 november 2024 in zaal de Klok te Harkema Aanvang 19.00 uur Programma zie clubblad van ... » lees meer